Viering afschaffing slavernij 2021

Sprekers: Kathleen Ferrier en burgemeester Paul Depla

De initiatiefgroep Herdenking en viering afschaffing van de slavernij bestaande uit een groot aantal maatschappelijke en kerkelijke organisaties zoals Mondiaal Centrum Breda, Stichting Marokkaanse jongeren, Augustinus parochie, Platform Caribische Nederlanders, Stichting JARA, Hart voor Breda-Noord en Amnesty
International organiseren de viering van de afschaffing slavernij in Breda. De initiatiefnemers willen naast de viering ook hiermee het bewustzijn over de slavernij vergroten.

Het is de bedoeling dat de initiatiefgroep zich ook gaat inzetten voor meer onderwijs over het thema slavernij.

Op zaterdag 4 juli 2021 van 14.00 uur tot 16.00 wordt dit herdenkingsfeest gehouden in de Franciscus kerk Belgiëplein 4.

De belangrijkste sprekers zijn Kathleen Ferrier, oud-Kamerlid voor het CDA en dochter van de eerste president van Suriname Johan Ferrier, en burgemeester Depla.

Er mogen in verband met corona maatregelen slechts 100 personen aanwezig zijn, die zich van tevoren moeten aanmelden via slavernijherdenking@jaranu.com of bel 06-24618155.

Hieronder volgt het uitgebreide programma, waaruit de veelkleurigheid van de organisatie blijkt. Na het welkom door pater Rian Supardi van de SVD en afkomstig uit Indonesië volgen er toespraken door Kathleen Ferrier,
burgemeester Depla en Roy Emanuels, Surinaamse Bredanaar en
Hassan Lammou van de Stichting Marokkaanse Jongeren.

Deze toespraken worden afgewisseld door liederen van Anouschka Stulting, muziek van de Surinaamse band Moksi Lobi en Surinaamse Indianendans en klederdracht. Ook Serafine en Loveness zullen voor een freestyle dans zorgen. Het programma wordt afgesloten door Benjamin Heinze en Steffi met een salsadans, ontstaan vanuit de slavenperiode.

X